Обавештење о конкурсу поводом Дечије недеље 2019.

У знак обележавања Дечије недеље 2019, а поводом тридесетогодишњице усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета, Одељење за децу и младе Народне библиотеке „Данило Киш” из Врбаса и Културни центар Врбаса, а под покровитељством Општине Врбас, традиционално, услед досад остварене, надасве успешне сарадње, расписује ликовни конкурс за децу предшколског и млађег узраста Предшколске установе „Бошко Бухаˮ из Врбаса, те и литерарни и ликовни конкурс за ученике свих основних и средњих школа врбаске општине, као и за штићенике удружења МНРО „Кућицаˮ из Врбаса, сходно чему Вас, са особитим задовољством, и у разумевању, позива да допринесете значају теме, истакнуте слоганом

ДА ПРАВО СВАКО ̶ ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО
130 година Конвенције о правима детета

Ликовне радове деце предшколског, али и млађег узраста, као и литерарне и ликовне радове ученика свих основних и средњих школа врбаске општине, могуће је уручити нам лично или доставити поштом на адресу Народне библиотеке „Данило Киш” (Маршала Тита бр. 87, 21460 Врбас), најкасније до 8. новембра 2019. године.

Поменуте ликовне радове ученика основних и средњих школа, изузетно, доставити надлежнима у Ликовној галерији Културног центра Врбаса, до датума одговорно назначеног изнад.

Ликовни радови деце предшколског и млађег узраста, као и радови штићеника удружења МНРО „Кућицаˮ из Врбаса, биће, целисходно, изложени у Библиотеци, док ће ликовни радови ученика свих врбаских основних и средњих школа бити изложени у предвиђеном простору Културног центра Врбаса.

Неопходно је да сви литерарни и ликовни радови садрже име и презиме ученика, али и обавезне податке о школи и разреду који ученик тренутно похађа.

Пожељно би било да учесници своје литерарне радове предају у штампаној форми.

Број литерарних и ликовних радова није ограничен.

О проглашењу победника и додели награда бићете благовремено обавештени.

Дубоко захвални на унапред указаном поверењу, остајемо у поштовању,

Организациони одбор за обележавање Дечје недеље
испред Народне библиотеке „Данило Кишˮ из Врбаса и Културног центра Врбаса

Повежимо се